A jaki kolor paznokci maja kolezanki/kochanki/zona - moze cos w ten desen 8)
Listwy ozdobne - zmiana wyglądu
Zwiń
X
-
Listwy ozdobne - zmiana wyglądu
Witam wszystkich.
Do tej pory nie było się czym chwalić, Moja O2 nie była, ani ładna ani wyjątkowa
Czas sprawę zmienić i dodać jej nieco indywidualnych cech. Ważne aby cieszyła oko (zwłaszcza moje)
W mojej skodziance listwy ozdobne na desce rozdzielczej były już dość zmęczone, więc postanowiłem się tym zająć.
W związku z tym, że zajmuję się zawodowo reklamą i m.in.oklejaniem samochodów stwierdziłem, że sam zajmę się tą sprawą
Użyłem czarnej folii carbonowej i wg. mnie wygląda to trochę lepiej niż podrapane szare listwy.
Wymieniłem jednostkę grającą z radia Stream na radio Columbus i postanowiłem
również wykończyć ramkę radia i przełączników klimatyzacji folią carbon.
Moim zdaniem wygląda to ciekawie. Teraz przyjdzie kolej na listwy drzwi.
Udało mi się zakupić tunel środkowy ze zwykłego na tunel z podłokietnikiem.
Sprawa wyglądała groźnie ale okazała się banalna. Udało się również podłączyć
przewody od nawiewu i pasażerowie tylnej kanapy będą podróżować w przyjemnej
atmosferze
Następny etap to wymiana kierownicy na multimedialną.
-
-
Zamieszczone przez AsotWygląda to ciekawie, bo zrobione profesjonalnie i schludnie nie mniej jednak carbon do mnie nie przemawia.
Napisałeś, że zajmujesz się tym zawodowo, więc moje pytanie - istnieje folia, czarna, matowiona? Chętnie okleiłbym swoje ramki
Jasne, folie występują w zasadzie w każdym kolorze w błysku lub macie.
Są również folie ozdobne, z fakturą, odblaskowe, wszystko czego dusza zapragnie
Komentarz
-
-
Piknie piknie
a fachowość potwierdzam, bo sam u Ciebie robiłem i śmiało polecam :diabelski_usmiech
a opis fury i zdjęcia zapodaj Marcin tu: Nasze auta showroom , bo to miejsce na to :wink:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Udało się zdemontować listwę ozdobną drzwi i również ona została pokryta folią carbon.
Do zdjęcia listwy użyłem lutownicy, mianowicie wystarczy w nit wsunąć gorący grot i po kolei
każdy nit usunąć. Przy montażu wystarczy użyć krótkich blachowkrętów z podkładkami
zamiast nitów. Sprawa banalnie prosta, a myślałem, że będzie trudno
Przy odrobinie chęci można wszystko
Teraz czas na naprawę tapicerki, która jest w tej chwili okropna i nie mogę na nią patrzeć :shock:
Może ma ktoś jakiegoś dobrego tapicera, który mógłby to naprawić ?
Komentarz
-
-
no to pewnikiem niedługo trzeba będzie się zdzwonić na dokończenie oklejania :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Wiem i miałem to wtedy ogarnąć, ale jakoś nie było okazji, a teraz nie mogę typa znaleźć :evil: Ta pierdoła tak mnie ...rwia, że muszę to zrobić i to szybko.
[ Dodano: Czw 02 Sty, 14 18:55 ]
Zamieszczone przez Wally
no to pewnikiem niedługo trzeba będzie się zdzwonić na dokończenie oklejania :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=pl może chociaz przez gg złapiesz kontakt...
Komentarz
-
-
a tu masz aktulana aukcje http://allegro.pl/boczek-lewy-skoda-...841231007.html 150 zl za to chcą....to juz nie wiem czy nie lepiej kupić uzywke na allegro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osa tu masz aktulana aukcje http://allegro.pl/boczek-lewy-skoda-...841231007.html 150 zl za to chcą....to juz nie wiem czy nie lepiej kupić uzywke na allegro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cynamonUdało się zdemontować listwę ozdobną drzwi i również ona została pokryta folią carbon.
Do zdjęcia listwy użyłem lutownicy, mianowicie wystarczy w nit wsunąć gorący grot i po kolei
każdy nit usunąć. Przy montażu wystarczy użyć krótkich blachowkrętów z podkładkami
Obrazek
Teraz czas na naprawę tapicerki, która jest w tej chwili okropna i nie mogę na nią patrzeć :shock:
Obrazek
A jakby byla mozliwosc to czy moglbys zrobic fotke tych miejsc ktore pomocowales wkretami? Tych od listew ozdobnych?
Komentarz
-
-
Jak będę demontował boczek i wysyłał go do naprawy to zrobię fotki. Tak czy inaczej, jak masz miejsca po nitach, to wystarczy wkręcić w to miejsce krótki blachowkręt z podkładką.
Ja dodatkowo przygrzałem lutownicą miejsca po nitach, żeby lepiej się śrubki trzymały.
[ Dodano: Sob 11 Sty, 14 15:56 ]
Zamieszczone przez TrusekZamieszczone przez cynamonUdało się zdemontować listwę ozdobną drzwi i również ona została pokryta folią carbon.
Obrazek
Obrazek
A jakby byla mozliwosc to czy moglbys zrobic fotke tych miejsc ktore pomocowales wkretami? Tych od listew ozdobnych?
Zdemontowałem drugą listwę i zgodnie z prośbą wrzucam fotki.
Usuwanie nitów za pomocą lutownicy:
Listwa po usunięciu nitów :
Sposób ponownego montażu, blachowkręt (max 5mm dł.) i podkladka :
[ Dodano: Nie 12 Sty, 14 13:32 ]
Strona pasażera też już zrobiona listwa i rączka w carbonie. Został już tylko tył.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soll_Wykonanie muszę przyznać naprawdę profi ale osobiście imitacja carbonu strasznie się moim zdaniem opatrzyła Nie mniej na pewno jest dużo schludniej niż było - dobra robota kolego
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cynamonblachowkręt (max 5mm dł.) i podkladka
polecam dostępne w każdej Castoramie wkrety śr 4,2x13mm - idealnie sie spisują- ja zazwyczaj stosuję B-RLWF-4213
przed przykręceniem listwy warto zastosować odrobinę kleju na ciepło co spowoduje lepsze wiązanie wkręta i listwy oraz lepsze trzymanie listwy i boczku
tak samo-patent kolegi robreg - zamiast bawić się lutownicą- można po prostu ściąć obcinaczami kryzę plastikowego(fabrycznego) nita - pozwala to zaoszczędzić czas i jednocześnie minimalizujemy ryzyko przypadkowego uszkodzenia plastikówprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez cynamonblachowkręt (max 5mm dł.) i podkladka
polecam dostępne w każdej Castoramie wkrety śr 4,2x13mm - idealnie sie spisują- ja zazwyczaj stosuję B-RLWF-4213
przed przykręceniem listwy warto zastosować odrobinę kleju na ciepło co spowoduje lepsze wiązanie wkręta i listwy oraz lepsze trzymanie listwy i boczku
tak samo-patent kolegi robreg - zamiast bawić się lutownicą- można po prostu ściąć obcinaczami kryzę plastikowego(fabrycznego) nita - pozwala to zaoszczędzić czas i jednocześnie minimalizujemy ryzyko przypadkowego uszkodzenia plastików
Jak na razie się trzyma na tym patencie, który zrobiłem ale dzięki za podpowiedź, następnym razem się poprawię
Komentarz
-
Komentarz